Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Yannick Bouw: We gaan op naar de tweede periodetitel

Veensche Boys kon bij een overwinning op VVOP de eerste periodetitel pakken. Dat lukte, maar de winst kon pas in de laatste tien minuten veilig gesteld worden. De man van de wedstrijd werd zonder twijfel Yannick Bouw die twee goals produceerde en daarmee zijn stempel drukt als topscoorder namens Veensche Boys. ‘Een mooi potje,’glundert Yannick. ‘We wisten van tevoren dat het een wedstrijd op zich was en iedereen had het in zijn hoofd om periodekampioen te worden. Het tweede team werd al periodekampioen en dat wilden we met z’n allen.’

Toch ging de overwinning van het tweede iets minder moeizaam als het eerste elftal.

Yannick Bouw: Jazeker. Ik denk dat het iedereen in het hoofd ging zitten. VVOP is sowieso een sterke en lastige ploeg. Daardoor werd het gewoon lastig voetballen. Die gasten beuken er alleen maar in.

VVOP kreeg in de eerste helft liefst vijf kansen.

Yannick Bouw: Klopt, maar dan is het mooi dat we net voor rust de 1-0 maken.

Doelman Wessel Kroon redde bij een kopbal van Niek Bos en even later tikte Daquillio Degama na een teruggelegde bal van Niek Bos rakelings over. Een sterker VVOP kreeg mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Aart van Veldhuizen en Rowin Batterink mikten bij mogelijkheden net naast en een kopbal van Niek Bos werd door doelman Wessel Kroon met een geweldige redding uit de kruising gehaald.

Yannick Bouw: Wessel had hele goede reddingen, maar wij kwamen op voorsprong. In de rust hebben we gezegd dat we dit vast moeten houden en dat we er met z’n allen voor moesten gaan. We wilden die periode binnen slepen.

Ik had het idee dat Veensche Boys VVOP in de tweede helft best wel in de nekvel hadden en dat had Veensche Boys in de eerste helft niet.

Yannick Bouw: Dat klopt. In de tweede helft gingen we er nog harder op. Conditioneel bleken wij sterker. VVOP had moeite om het spel te maken.

Dan scoor je alsnog de tweede.

Yannick Bouw: Dat was een mooi stiftje. Ik kreeg de bal mooi mee. Ik weet niet eens meer van wie. Ik nam één keer aan: de keeper kwam uit en die ging half naar de grond. Dus ik lob hem erover heen. Mooi dat die 3-0 ook nog wordt gemaakt. We hadden misschien ook nog wel de 4-0 of 5-0 kunnen maken. Maar dit is prachtig.

Is dit boven verwachting?

Yannick Bouw: We moeten sowieso voor de prijzen meedoen. Vorig seizoen hadden we een moeizame start, maar we hebben het bij de eerste competitiewedstrijd allemaal goed opgepakt. We hebben een hele leuke, hechte groep. Dat doet ook een hele hoop. Na de training gaan we met z’n allen naar de kantine. Het valt allemaal op z’n plek. Nu gaan we gewoon door. We gaan ook voor die tweede periode.

Hoe verklaar je het kleine dipje van de laatste weken? Er is verloren van Scherpenzeel en gelijk gespeeld tegen Lelystad.

Yannick Bouw: Scherpenzeel speelde tegen ons gewoon hartstikke goed. En die dag waren we net iets minder dan Scherpenzeel. Dat was pech. Als we die week erna hadden gespeeld tegen Scherpenzeel, dan hadden we wellicht van ze gewonnen. Vorige week hadden we de veldomstandigheden tegen.

Interview en foto Kees van den Heuvel

 

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten