Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Zondagselectie op dreef

Afgelopen zaterdag heeft de zondagselectie de 2e helft, van het tot op heden zeer succesvol verlopen seizoen, geopend met de traditionele en super gezellige dart/sjoelavond. Nagenoeg de gehele selectie was aanwezig. Tot voor zaterdag hebben we diverse locaties hiervoor bezocht. Dit keer waren we op bezoek bij het dartcentrum van Nijkerkerveen, de Baggelaar. Samen met top barkeepster Gerda en toernooidirecteur Imraan heeft Berend ons weer een onvergetelijke avond bezorgd. De komst van ons had toch nog wel wat voeten in de aarde. Eerder behaalde (feest)resultaten mochten geen garantie voor de toekomst worden in dit geval. Uitbater Berend had uit voorzorg al het meubilair vast geschroefd. Het verleden heeft nog wel eens uitgewezen dat enkele enthousiastelingen op feestjes bij de Boys er een twijfelachtige reputatie (lees barkruk) hebben hoog te houden. Zelfs de hanglampen waren niet vergeten door Berend, hetgeen later goed van pas bleek te komen. Zie bij gevoegde foto’s. Kortom, Berend had zijn zaakjes tot in de puntjes geregeld. Na een warm ontvangst van onze uitbater, konden we ons eerst even indrinken en de verhalen over de 1e seizoenshelft kwamen al snel op gang. De meesten konden de heroïsche wedstrijden bijna letterlijk na vertellen. Hetgeen ook niet echt moeilijk was, want ik kwam hooguit op 1 wedstrijd. Vanzelfsprekend kwamen er ook tal van andere onderwerpen over te statafels. De 1 nog smeuïger dan de ander. Ook werd ons verenigingsleven daarbij betrokken. Inmiddels had Wilco Wernsen, de vader van, een 3-sterren buffet op de tafels gezet. Geweldig wat kan die man koken. Ik kan een ieder aanraden om, indien je thuis bij gelegenheden lekker wilt eten (mag ook dagelijks, na zoveel jaar samen wil je ook wel weer eens lekker eten), bij Wilco langs te gaan. Voor een mooi prijsje is er voor een ieder de mogelijkheid om je buikje lekker rond te eten. Voor de zondagselectie is de combinatie met Wilco Wernsen niet meer weg te denken. 

 

Na dit lekkers werd het dan ook tijd om onze speren uit de zakken te halen. De sjoelbak voor de dames en Theo werd tegen de “blinde” muur klaar gezet. Ook daar had onze gastheer rekening mee gehouden. Nadat de koppels waren samengesteld door Gert en Imraan, kon de poule-indeling gemaakt worden. Ondergetekende mocht  samen spelen met dartmaster/leider Aart. Succes verzekerd. Onze eerste wedstrijd was tegen het jonge lovekoppel Evert en Carla. Zij haalden het beste in elkaar naar boven. Echter waren toch niet opgewassen tegen de oude meesters. Ook Dennis en Frans moesten het onderspit delven. Vrij gemakkelijk werd de 2e ronde gehaald. Op de twee andere banen werd er verbeten gestreden om uiteindelijk door te mogen gaan. Allen wilden graag in de finale staan tegen dartmaster Aart en zijn kompaan. Vanwege een gebrek aan dartkwaliteiten bij deze gasten, duurde de voorronden hier opmerkelijk langer. Gelukkig stond er nog voldoende eten en hield Gerda het vochtigheidsgehalte goed op peil. Na enkele uren en vele drankjes wisten enkele kanslozen zich toch te plaatsen voor de knock out fase. Terwijl bij het sjoelen de stenen door de lucht vlogen en de dames en Theo zich prima vermaakten, vertelde de toernooidirecteur wie tegen wie moesten spelen om zich te plaatsen voor de finale. Jan en Mitchel troffen het niet. De onoverwinnelijke Aart  en de schrijver van deze onzin waren hun tegenstander. Kortom einde oefening voor beide dappere strijders. Als ooit het darten een “sport” voor de olympische zomerspelen wordt, dan is de winnaar al bekend. Met enige nonchalance en uit de losse pols, maar met uiterste precisie, gooide leider Aart zijn speren in het bord. Hetgeen uiteindelijk terecht en verwacht een finaleplaats opleverde. 

 

Inmiddels waren de dames en Theo ook op stoom. De nodige brandsporen stonden in de bodem van de sjoelbak door de razende sjoelstenen die hierover vlogen. Nadat de rekenmeesters er uit waren, bleek dat Karin van Dennis de sjoelkampioen was. Voor de kenners onder ons, met een gemiddelde van 139 zette Karin alle overige deelnemers met speels gemak aan de kant. Klasse Karin. De finale van het darten ging zoals verwacht tussen leider Aart en ondergetekende tegen Nick en Berry (Simon had zich afgemeld). Of het aan de kwaliteiten van onze tegenstander lag (zeer onwaarschijnlijk), het plotseling niet lekker worden van leider Aart, het falen van ondergetekende of gewoon de drank. We zullen het nooit weten, maar feit is wel dat het favoriete koppel niet wist te winnen. Sterker, ze werden van het bord gespeeld. Nick en Berry, nogmaals gefeliciteerd.

 

Zo kwam langzaam aan het eind van een geweldige avond in het zicht. Echter hoe later de avond hoe meer sommige mensen laten zien wat een schat aan verborgen kwaliteiten zij hebben. De muziek ging een tandje harder en nadat enkelen op de bar en tafel gehesen werden, ging het pas echt los. Gert Babbel, de broer van, liet zien hoe je een hanglamp moet behandelen. Wat hij ook probeerde, Berend had zijn werk wel goed gedaan. 

 

 Ik wil de organisatie van ons team, Berend, Gerda, Imraan en Wilco Wernsen hartelijk dank voor hun diensten. Wat mij aangaat heeft dartcentrum de Baggelaar zich kandidaat gesteld voor ons volgende (dart)feestje. Waarvan akte. De oplettende lezer zal gelezen hebben dat het allemaal perfect voor elkaar was deze avond. Echter een minpuntje was toch wel het stiekem binnenkomen van ene H. B. uit Nijkerk. Menig oor heeft toch nog weer wat te verduren gekregen. Kleinigheidje hou je altijd.

 

Uw razende dartreporter.

Webshop
Webshop
Archief berichten