Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen 20u

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Zonnige overwinning voor Veensche Boys 4

Arno en BramHet 4e elftal van Veensche Boys heeft afgelopen zaterdag drie punten gepakt in hun uitwedstrijd tegen het 3e elftal van Zeewolde. Onder toeziend oog van o.a. Arno Hoegen en Bram van Dasselaar werd tweemaal een voorsprong van twee doelpunten uit handen gegeven, maar in het laatste halfuur wisten de Veenders de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Op het kunstgras van de polderbewoners waren de lentetemperaturen gestegen tot exotische waarden. Dit inspireerde de kersverse kampioen Menno van der Woude tot sambavoetbal, want met maarliefst vijf treffers had hij een fors aandeel in de zege.

Veensche Boys 4 komt niet wekelijks in beeld op de site, maar de ploeg waarvan de harde kern al lang samen speelt maakt een prima seizoen door. Na een matige start heeft het team zich inmiddels stevig in de middenmoot gewerkt in een toch niet onaardige competitie qua niveau. De tegenstander van zaterdag, toch het 3e elftal van de flinke vereniging Zeewolde, heeft dat dit seizoen ook gemerkt afgaande op de slechts 7 bij elkaar gesprokkelde punten.
Hoewel de ploeg bleek te beschikken over een paar zeer vaardige spelers was het tactisch matig. Met name de verdediging liet het nodige toe. Nu bleek Veensche Boys 4 net te beschikken over een speler die daar dit seizoen in het 3e elftal al geregeld van weet te profiteren. Menno van der Woude (voor de meesten “Minho”) kreeg namelijk een paar minuten voor de wedstrijd te horen dat hij (voor het eerst!) kampioen was geworden met zijn eigen elftal. Dit sportieve succes besloot hij te vieren met een galavoorstelling. Al in het begin van de wedstrijd profiteert hij optimaal nadat een goed onderdruk gezette verdediging de bal verliest. Minho verschalkt vervolgens fraai de uitgekomen keeper van een meter of 30. Even later spurt hij die zelfde verdedigers snel voorbij om in het doelgebied de keeper handig te omspelen en de bal vanaf de achterlijn in het doel te werken. Het lijkt dan ook al snel een makkelijke middag te worden. Veensche Boys heeft dan echter vergeten rekening te houden met de uitstekende nummer 10 van de thuisploeg. Hij zorgt constant voor dreiging en nadat doelman John Blankestijn een bal wegstomt, maar hem vervolgens via een polderhoofd ziet terugstuiten in zijn goal is de marge weer een. Ook daarna zet Zeewolde aan, maar is het Minho die zijn hattrick al completeert met een voorzet/schot dat zomaar in de bovenhoek waait en daarmee ook net over de kruin waait van de mee opgekomen mede aanvallers. Via de eerder genoemde nummer 10 komt Zeewolde echter ook weer snel terug in de wedstrijd waardoor er bij rust nog niet achter over geleund kan worden. Mede ook omdat sterkhouder Paul Buitenhuis kort voor rust (tezamen met een thuisspeler) van het veld gezonden is met een gele kaart.

Tijdelijk zonder Paul Buiteinhuis, maar met de ingebrachte Roy van de Beek en Mark Hijwegen komt Veensche Boys met 10 man een poosje slecht onder de druk van Zeewolde uit en moet het ook wederom een doelpunt toestaan. Ook na de 3-3 is de thuisploeg even de baas, maar John Blankestijn staat menig maal goed op zijn post. Nadat ook Paul Buitenhuis zijn straf heeft uitgezeten gaat het wel lopen bij Veensche Boys en vanaf dan is het wachten op een Veensche treffer. Na een puike steekbal van Patrick van Plaggenhoef komt deze er ook en wederom staat Minho aan het einde van de aanval, 3-4. Via een raak gekopte corner, via Paul Buiteinhuis is het ook snel 3-5 en lijkt de wedstrijd gespeeld.
Toch lukt het de Zeewoldenaren nog een aantal keer flink gevaarlijk te worden. Drie tegentreffer blijkt John Blankestijn echter wel voldoende te vinden en met een aantal meer dan uitstekende reddingen voorkomt hij een spannende slotfase. Zodoende kan Menno van der Woude zelf de wedstrijd een passender slot geven door diep in de tweede helft de bal keurig van dichtbij over de keeper te wippen en de eindstand te bepalen op een klinkende 3-6 zege voor Veensche Boys 4.

Webshop
Webshop
Archief berichten