Volgende wedstrijd

24 november: Veensche Boys – IJFC (14.30 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 20
2 FC De Bilt 19
Veensche Boys 18
4 De Meern 15
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 10
9 BFC Bussum 10
10 Benschop 9
11 JSV Nieuwegein 7
12 Odysseus’91 5
13 TOV Baarn 5
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B 2-2
Almere – Delta Sports 1-2
TOV – Odysseus 1-1
De Meern – JSV 2-2
De Bilt – Loosdrecht 3-2
Lopik – Benschop 0-3
BFC – IJFC 3-0

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 5
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Zonnige overwinning voor Veensche Boys 4

Arno en BramHet 4e elftal van Veensche Boys heeft afgelopen zaterdag drie punten gepakt in hun uitwedstrijd tegen het 3e elftal van Zeewolde. Onder toeziend oog van o.a. Arno Hoegen en Bram van Dasselaar werd tweemaal een voorsprong van twee doelpunten uit handen gegeven, maar in het laatste halfuur wisten de Veenders de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Op het kunstgras van de polderbewoners waren de lentetemperaturen gestegen tot exotische waarden. Dit inspireerde de kersverse kampioen Menno van der Woude tot sambavoetbal, want met maarliefst vijf treffers had hij een fors aandeel in de zege.

Veensche Boys 4 komt niet wekelijks in beeld op de site, maar de ploeg waarvan de harde kern al lang samen speelt maakt een prima seizoen door. Na een matige start heeft het team zich inmiddels stevig in de middenmoot gewerkt in een toch niet onaardige competitie qua niveau. De tegenstander van zaterdag, toch het 3e elftal van de flinke vereniging Zeewolde, heeft dat dit seizoen ook gemerkt afgaande op de slechts 7 bij elkaar gesprokkelde punten.
Hoewel de ploeg bleek te beschikken over een paar zeer vaardige spelers was het tactisch matig. Met name de verdediging liet het nodige toe. Nu bleek Veensche Boys 4 net te beschikken over een speler die daar dit seizoen in het 3e elftal al geregeld van weet te profiteren. Menno van der Woude (voor de meesten “Minho”) kreeg namelijk een paar minuten voor de wedstrijd te horen dat hij (voor het eerst!) kampioen was geworden met zijn eigen elftal. Dit sportieve succes besloot hij te vieren met een galavoorstelling. Al in het begin van de wedstrijd profiteert hij optimaal nadat een goed onderdruk gezette verdediging de bal verliest. Minho verschalkt vervolgens fraai de uitgekomen keeper van een meter of 30. Even later spurt hij die zelfde verdedigers snel voorbij om in het doelgebied de keeper handig te omspelen en de bal vanaf de achterlijn in het doel te werken. Het lijkt dan ook al snel een makkelijke middag te worden. Veensche Boys heeft dan echter vergeten rekening te houden met de uitstekende nummer 10 van de thuisploeg. Hij zorgt constant voor dreiging en nadat doelman John Blankestijn een bal wegstomt, maar hem vervolgens via een polderhoofd ziet terugstuiten in zijn goal is de marge weer een. Ook daarna zet Zeewolde aan, maar is het Minho die zijn hattrick al completeert met een voorzet/schot dat zomaar in de bovenhoek waait en daarmee ook net over de kruin waait van de mee opgekomen mede aanvallers. Via de eerder genoemde nummer 10 komt Zeewolde echter ook weer snel terug in de wedstrijd waardoor er bij rust nog niet achter over geleund kan worden. Mede ook omdat sterkhouder Paul Buitenhuis kort voor rust (tezamen met een thuisspeler) van het veld gezonden is met een gele kaart.

Tijdelijk zonder Paul Buiteinhuis, maar met de ingebrachte Roy van de Beek en Mark Hijwegen komt Veensche Boys met 10 man een poosje slecht onder de druk van Zeewolde uit en moet het ook wederom een doelpunt toestaan. Ook na de 3-3 is de thuisploeg even de baas, maar John Blankestijn staat menig maal goed op zijn post. Nadat ook Paul Buitenhuis zijn straf heeft uitgezeten gaat het wel lopen bij Veensche Boys en vanaf dan is het wachten op een Veensche treffer. Na een puike steekbal van Patrick van Plaggenhoef komt deze er ook en wederom staat Minho aan het einde van de aanval, 3-4. Via een raak gekopte corner, via Paul Buiteinhuis is het ook snel 3-5 en lijkt de wedstrijd gespeeld.
Toch lukt het de Zeewoldenaren nog een aantal keer flink gevaarlijk te worden. Drie tegentreffer blijkt John Blankestijn echter wel voldoende te vinden en met een aantal meer dan uitstekende reddingen voorkomt hij een spannende slotfase. Zodoende kan Menno van der Woude zelf de wedstrijd een passender slot geven door diep in de tweede helft de bal keurig van dichtbij over de keeper te wippen en de eindstand te bepalen op een klinkende 3-6 zege voor Veensche Boys 4.

Webshop
Webshop
Archief berichten