Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 5 verspeelt dure punten in derby

Het vijfde elftal van Veensche Boys heeft afgelopen zaterdag geen moment kunnen laten zien dat het over een kampioensploeg beschikt. In een altijd beladen treffen met gemeentegenoot NSC wist de ploeg geen moment te overtuigen. Teveel spelers haalden hun normale niveau niet en aangezien ook NSC niet overloopt van kwaliteit ontstond er een warrige wedstrijd. Het enige waar de toeschouwers niet over hoefden te klagen was het aantal doelpunten. Na 90 minuten waren er namelijk acht treffers genoteerd, deze werden gezien de wedstrijd eerlijk verdeeld: 4-4. Foto’s Kees van den Heuvel.

 

Na een keurige zege een week eerder bij SDVB waren de voortekenen aan Veensche zijde prima. Echter de vorm van 7 dagen eerder bleek al snel niet aanwezig. Door slordige passing en matige aannames zijn er weinig kansen te noteren. Ook NSC begint matig, maar bij de eerste beste uitbraak laat de ploeg wel zien waar hun sterkste spelers opgesteld staan. De eerste kans is levert namelijk meteen een treffer op.

Na de achterstand wordt er wel harder gewerkt voor de Veenders en gaandeweg komt de ploeg dichterbij het doel van de tegenpartij.
Martijn Demmer is dan even later ook de man die Veensche Boys op gelijke hoogte schiet. Een lange bal van Geert van Dusschoten wordt keurig doorgekopt door Sam Schouten en vervolgens probeert Demmer in een directe beweging de keeper te passeren. Dit lijkt in eerste instantie volledig te mislukken (het schot is veel te zwak) de keeper laat echter  los en Martijn Demmer knalt de bal alsnog snoeihard tegen de touwen.

Vervolgens blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde. Het rommelt zo nu en dan in beide doelgebieden, maar tot vlak voor rust haalt geen van beide ploegen de trekker over. Gelukkig doet Martijn Demmer dat vlak voor het rustsignaal wel. Tussen twee verdedigers in profiteert hij optimaal van een, voor NSC, ongelukkige scrimmage. Zijn droge knal waarmee hij de keeper passeert mag er overigens zeker zijn. Na een zwakke eerste helft kan Veensche Boys dan toch rusten met een voorsprong.

 

Alle goede intenties ten spijt worden de supporters ook in de tweede helft getrakteerd op een matige vertoning. De blauwen zijn meer aan bal, maar NSC oogt gevaarlijker doordat het zo nu en dan toch best aardig countert. Na een minuut of 10 doen de bezoekers dit zelfs zo goed dat zij zich op snelheid de verdediging van Veensche Boys te slim af zijn. Alleen voor gelegenheidskeeper Bert van Ramshorst is de NSC spits koelbloedig, 2-2. Nadat even later Bert van Ramshorst een vergelijkbare fout maakt als de keeper van NSC in het eerste bedrijf (hij laat ook de bal los en NSC schiet van dichtbij raak) lijkt het een hele droevige middag te worden voor de trotse koploper van de reserve 5e klasse.

Met enige werklust weet de ploeg zich toch weer in de wedstrijd te spelen. Hoewel de aanvoer van het Veensche  middenveld matig blijft en ook de spitsen weinig indruk maken weten beide linies samen toch een nette goal maken. Via Barry Zuiddam en Sam Schouten komt de bal bij Martijn Demmer. Van de rechterzijde weet hij de bal vervolgens keurig klaar te leggen in het doelgebied. De voor de rest compleet onzichtbare Sam Schouten maakt dankbaar gebruik en zet het scoreboard op 3-3. Helaas voor de thuisploeg blijft het ook niet bij 3 tegentreffers. Wederom nekt een counter (wel keurig uitgespeeld) Veensche Boys. Doordat de doorgaans toch fair vlaggende Dick Bakker volledig genegeerd wordt na zijn vlagsignaal krijgt de tegentreffer overigens  wel een vervelende bijsmaak.

Door de 4e tegentreffer is alles wat Veensche Boys is vervolgens verplicht aan te vallen. En hoewel er mogelijkheden genoeg zijn, zeker ook omdat de NSC keeper een weinig sterke indruk achter laat, gaat bijna alles naast over of op een tegenstander. Dat de 4-4 niet meer komt van de mannen die het normaal moeten doen is dan al wel duidelijk. Gelukkig is er nog wel een gelijkmaker te noteren vanuit onverwachte hoek. Na de zoveelste poging tot een aanval blijft de bal in de zestienmeter achter. De NSC verdedigers die in allerijl de bal weg proberen te krijgen slagen niet in die opzet. Hun poging stuit namelijk op de voet (of iets daar in de buurt) van Sicco Schouten en via een ongelofelijke carambole zien alle spelers hoe de bal wegdraait en strak in de kruising verdwijnt. Het juichen ging wel wat stroef, aangezien het de eerste treffer van zijn voet was die Sicco kon vieren sinds 21 november 2009. Na de 4-4 doet Veensche Boys nog verwoede pogingen de uitslag nog aangenamer te maken, maar meer krijgt (en verdiende) het niet.

Een tegenvallende uitslag, echter de boog kan niet altijd gespannen zijn. Volgende week kan er dus weer met frisse moed begonnen worden, te meer ook omdat Veensche Boys 5 ondanks het gelijkspel nog immer koploper is. Om deze twee punten voorsprong te behouden moet er wel gewerkt worden, er staat namelijk een lastig karwei op het program. Op sportpark “De Ebbenhorst” wordt volgende week gespeeld tegen mede kampioenskandidaat Sparta Nijkerk 8.

Archief berichten