Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veenscheboys onder 8 -3 beleeft leuke oliebollentraining

Maandag 28 december zou voor de lagere jeugdelftallen eigenlijk in het teken staan van een eindejaarstoernooi.  Helaas kon dit door alle maatregelen niet doorgaan. Al snel werd er bij de trainers van de onder 8-3 gesproken over alternatief! Op een mooie dag want, dat was het maandag 28 december werd er onder begeleiding van Peter Koelewijn en Martijn Demmer om 10:00uur begonnen met de warming-up. Voor de kenners onder ons. Dit was een echte tabata! Hierna was iedereen wel warm genoeg om te beginnen met de trainingsoefeningen. De oefeningen droegen bij aan samenwerking, doorzettingsvermogen, grens verleggen waarbij plezier voorop stond. Om alvast voor te bereiden op het nieuwe seizoen moesten er tijdens de oefeningen zoveel als mogelijk doelpunten gescoord worden. Hier hadden de kinderen steeds een bepaalde tijd voor.

Bij de eerste oefening werd de hoge voorzet geoefend. Hierbij stond een doeltje voor de kinderen in de weg. Zij moesten proberen de bal over het doeltje te krijgen bij een medespeler waarna de medespeler een doelpunt moest proberen te maken. Als de voorzet was gegeven moest de speler/speelster naar de plek om een doelpunt te maken. Hier lieten de kinderen al zien over een goede hoge voorzet te beschikken.

Bij de tweede oefening werd het uithoudingsvermogen geprikkeld om het maken van een doelpunt moeilijker te maken. Per vier kinderen moesten ze een groot touw over een afstand van 20 meter slepen om vandaar naar een pion te rennen waar voor ieder kind een bal klaar lag om in het doel geschoten te worden. Wat lieten de kinderen hier zien over doorzettingsvermogen te beschikken! Chapeau!!

   

 

 

Hierna was het wel tijd voor een versnapering. Een warme of koude chocomel met een dot slagroom ging er zeker wel in. Vooral als er daarbij ook een chocolade kerstkrans, koekje of schuimpje gegeten kon worden.           

Na de versnapering werd er weer doorgegaan met de training. De volgende opdracht was vormpje leggen. De kinderen moesten een lootje trekken. Op het lootje stond een oliebol of appelflap. Me het touw moest de vorm gelegd worden. was dit gedaan moesten met een bal naar een pion rennen om van daar een doelpunt te maken. Jullie raden het al, ook hier werden weer veel doelpunten gemaakt!

                          

Hierna mochten de kinderen weer andere skills laten zien. Bij de vierde oefening stond er ineens een houten kist in de weg voordat er op doel geschoten kon worden. Hier moest dus eerst overheen gesprongen of geklommen worden. Sommige kinderen dachten dat de trainers niet altijd goed aan het opletten waren. In plaats van er over heen sprongen de kinderen er dan langs heen.

     

 

Samenwerking….. Dat was wel nodig bij de laatste oefening. Hier moest als eerst de lat van het grote doel aangeraakt worden voordat er een doelpunt gemaakt kon worden. Maar de kinderen zijn natuurlijk niet groot genoeg om met een sprong de lat te raken. Gelukkig had een van de trainers daar iets op bedacht. Met hulp van een touw en een goede samenwerking werd de lat alsnog geraakt.

               

Wat hebben we een blije gezichten gezien deze training. De tegenstanders mogen straks zeker oppassen. Wat een hoop doelpunten zijn er gescoord. 271 in totaal!!! Om dit te vieren waren er lekkere warme oliebollen gebracht door Janneke.

Na de training wilde de keeper zijn skills ook nog laten zien. Hij had nieuwe keepershandschoenen gekregen die de nodige ballen tegen hebben gehouden.

 

Martijn Demmer

 

Archief berichten